Nyheter

Åretsmatch

Föne IK Gärdsgårds serien

Nu har resultatet från Eurosports reportage ”Sveriges sämsta fotbollslag” om oss och IFK Sollentuna släppts på Dplay.se Inne på sidan, går ni ner till den 10 juli.

Berättelsen om fotboll från lägre divisioner

4-0 mot Kilafors IF2

Stabil seger idag med med 4-0 mot Kilafors 2. Vi gör tidigt 1-0 snyggt via Daniel Andersson. Därefter går vi ner oss av någon anledning, men i andra får vi äntligen utdelning och gör ett par fina mål. Vi är som alltid denna säsong stabila bakåt, det som ändå skapas tar ofta Albin i mål som hittills gjort en grym säsong. 

Stort tack till Föne Ultras och Föne panters som håller låda matchen igenom! Även tack till Joel från Eurosport, nu ser vi fram emot resultatet av detta 😬 nu tar vi semester ett tag, som serieledare dessutom. Nästa match, årets match 20/7. På återseende!

Målskyttar Daniel Andersson, Daniel Gratias, Seb Näslund och Ulf”derbydödaren” Nordberg.

Upp i topp på serien

På ett regnigt Vikingavallen i Vallsta tar vi en mycket stabil 4-1 seger mot Norränge IF. Vi spelar stundtals mycket bra, finurligt anfallspel och stabila bakåt. Framförallt i första halvlek har vi bud på flera mål. Stort plus till Daniel Andersson i sin första match, som driver mycket av det som händer framåt. Nu firar vi midsommar som serieledare!

Målskyttar-Linus Göransson 2
Seb Näslund 1 
Johannes Haglund 1

Veteran marknad på movallen

Varje år har Föne en veteranmarknad å baklucke loppis uppe på movallen, en tradition som håller i sig.

Nyförvärv

Nyförvärv!
Vi är glada att presentera Daniel Andersson från Ytterhogdals IK som vårt senaste nyförvärv. Daniel är en snabb och teknisk spelare som kommer att bli ett tillskott framförallt i offensiven. Välkommen!

Vinst mot Arbrå BK/VIF

Efter en kavalkad av missade avslut vinner vi idag med 6-0. Vi spelar på den nivå som behövs men vi måste (resultatet till trots) förbättra våra avslut till kommande matcher. Heder till Arbrå som kämpade väl på ett för dagen blött och kallt movallen. I helgen är det spelledigt, nästa match 20/6 borta mot Norränge.

Målskyttar: Seb Näslund X2
Linus Göransson X2
Robin Jonsson 1
Emil Wåhlström 1

Vinst igen

Vinst hemma mot Bollnäs U idag med 2-1 (1-1) 
Vi gör en ganska svag första halvlek i hettan, men spelar upp oss i andra, och borde ha gjort några fler mål. Men 3 poäng är det viktigaste idag. Bra match av Martin i mål idag, som ersättare till avstängde Brysh. 
Målskyttar Seb Näslund och Johannes Haglund.

Första förlusten

Långhed tar ledningen i 10 min, Föne jobbar vidare i första halvlek å vaskar fram ett par halvchanser. I sista minuterna åker målvakten Albin på rött. I andra halvlek tar de 10 min, så gör Linus 1-1. Linus spelar fram Ulf lite senare, men domaren blåser offside. Långhed får en frispark, som dom sätter otagbart för målvakten å slute av matchen får även Ulf sitt andra gula å rött utvisning.

Långhed-Föne 2-1 Mål: Linus Göransson

Derby seger

Ett fotbolls derby mot Tallåsens IF på föne dagen, kan ju bara bli på ett sätt.En tuff å händelserik match å så klart att vi vinner i 89 min mä ett fantastisk mål av Ulf Norberg.Nu har Föne slagit både Ljusdal å Tallåsen i serien, har aldrig hänt förut å de måste svida att Föne är bättre.

Föne-Tallåsen 2-1 Mål: Robin Jonsson Ulf Nordberg

Andra raka segern

Vinst i Bollnäs mä 6-0, andra raka å inga insläppta mål. Vi gör de vi behöver å inge mer, en mycket stabil match å många chanser har vi.

Målskyttar: Sebastian 2 Alfred 2 Daniel Axel varit mål.

Seger mot Ljusdals IF

Föne IK avgör matchen på 16 min, 1-0 Alfred 5 min 2-0 Ulf 7 min 3-0 Alfred i 16 min. I 44 min åker Johannes på gult, men Föne håller 3-0 i första halvlek. Föne jobbar vidar å håller emot och spelar bra, till slut kommer de en straff i 88 min å Johannes sätter den oCh Föne vinner till slut mä 4-0