Nyheter

Seger i sista matchen för i år

Seger i säsongens sista match med 5-0. Målskyttar Ulf Nordberg 3
Danne Gratias 1
Emil Bekkos 1
Stundtals bra lir, en storspelande hemmamålvakt håller nere siffrorna idag. Kul att avsluta säsongen med 3 poäng!

Förlust mot Kilafors IF2

Förlust mot ett Kilafors som tog vara på sina chanser.
Det var ett Föne som hade svårt att hitta rätt i början av matchen. Och då Kilafors gör 2st mål på fasta situationer i första halvleken så känns det tufft. Men Föne rycker upp sig i andra och skapar målchanser, Fönes enda målskytt för dagen blev Daniel Andersson.

Snöpligt slut

Oerhört tungt poängtapp idag. Vi leder med 3-0 i halvtid, med matchens sista spark gör Långhed 3-3…

Vinst i Bollnäs

Bollnäs GIFU – Föne IK 2-3

I första halvlek spelar vi bra framåt och skapar mycket lägen, däremot släpper vi till lite väl mycket bakåt. Emil Bekkos visar fortsatt bra form och sätter snyggt 0-1 tidigt efter ett starkt genombrott. Bollnäs reducerar i slutet av första till 1-2, efter misstänkt offside. 

I andra böljar spelet fram och tillbaka, men med cirka 10 minuter kvar avgör Emil Wåhlström efter assist av Puffen, för övrigt Puffens andra assist för dagen. Det viktigaste idag är tre poäng och det lyckas vi med till slut. Tack till er som var på plats och stöttade idag!

Seger mot Bollnäs GIF3

Föne Vinst med 5-0 mot Bollnäs GIF 3, men som borde varit mer. 

Föne ägde matchen redan från minut 1, och hade många målchanser. Trots flertalet målchanser så går vi in i halvtidsvila med en 3-0 ledning. I andra halvlek så spelade Föne slarvigt och farten i spelet sjönk. Chanser fanns det gott om trots detta, men det var uddlöst i det avgörande tillfället för att få in bollen i mål. 

Albin Wåhlström i Fönes mål hade en lugn dag på ”jobbet” då Bollnäs inte hotade så mycket offensivt. Utan Albin gjorde det han skulle, lugnt och säkert. 

Emil Bekkos fick även göra ett hattrick i matchen, två snygga spelmål och en på straff. 

Derby förlust

Andra 0-3 förlusten i rad idag. Det märks att det är derby idag och båda lagen spelar fysiskt utan att det blir alltför fult. Vi står upp hyfsat bra i första men i andra tar Tallåsen över och skapar en hel del chanser. Man gör 1-0 och då går luften lite ur. Vi drar på oss en utvisning strax efteråt, sen kommer 2an och 3an. Tyvärr har vi svårt att skapa chanser och få till ett bra eget spel idag, men kämpainsatsen är det inget fel på.

Ny start av höst serien

Förlust mot Ljusdal i derbyt med 0-3, inget snack om saken idag då vi tyvärr inte alls kommer upp i nivå, då blir det svårt mot ett spelskickligt Ljusdal. Vi släpper även in ett par alldeles för billiga mål, och har svårt att skapa framåt.

Bli medlem i Föne IK

50 kr enskild. 
100 kr familj. 
500 kr guldmedlem = gratis entrén till alla matcher samt gratis kaffe.

Swish nummer 1231487867 eller bg 179-8669. Märk betalningen med ”medlem” för å efternamn vill vi ha.

Åretsmatch

Vi startar upp veckan med en hyllning till Sveriges obygds fotbollshjältar. Detta kan appliceras på valfri förening utan miljonbudget. #sungen666#sungen#humor#hölasse

Slået op af Sungen i Mandag den 22. juli 2019

Hejja Hejja Föne IK

Sungen å hans superlag vann med 4-0 i åretsmatch.

SLIMFIT röjde kvällen lång..vilket ös

Föne IK Gärdsgårds serien

Nu har resultatet från Eurosports reportage ”Sveriges sämsta fotbollslag” om oss och IFK Sollentuna släppts på Dplay.se Inne på sidan, går ni ner till den 10 juli.

Berättelsen om fotboll från lägre divisioner

4-0 mot Kilafors IF2

Stabil seger idag med med 4-0 mot Kilafors 2. Vi gör tidigt 1-0 snyggt via Daniel Andersson. Därefter går vi ner oss av någon anledning, men i andra får vi äntligen utdelning och gör ett par fina mål. Vi är som alltid denna säsong stabila bakåt, det som ändå skapas tar ofta Albin i mål som hittills gjort en grym säsong. 

Stort tack till Föne Ultras och Föne panters som håller låda matchen igenom! Även tack till Joel från Eurosport, nu ser vi fram emot resultatet av detta 😬 nu tar vi semester ett tag, som serieledare dessutom. Nästa match, årets match 20/7. På återseende!

Målskyttar Daniel Andersson, Daniel Gratias, Seb Näslund och Ulf”derbydödaren” Nordberg.

Upp i topp på serien

På ett regnigt Vikingavallen i Vallsta tar vi en mycket stabil 4-1 seger mot Norränge IF. Vi spelar stundtals mycket bra, finurligt anfallspel och stabila bakåt. Framförallt i första halvlek har vi bud på flera mål. Stort plus till Daniel Andersson i sin första match, som driver mycket av det som händer framåt. Nu firar vi midsommar som serieledare!

Målskyttar-Linus Göransson 2
Seb Näslund 1 
Johannes Haglund 1

Veteran marknad på movallen

Varje år har Föne en veteranmarknad å baklucke loppis uppe på movallen, en tradition som håller i sig.

Nyförvärv

Nyförvärv!
Vi är glada att presentera Daniel Andersson från Ytterhogdals IK som vårt senaste nyförvärv. Daniel är en snabb och teknisk spelare som kommer att bli ett tillskott framförallt i offensiven. Välkommen!

Vinst mot Arbrå BK/VIF

Efter en kavalkad av missade avslut vinner vi idag med 6-0. Vi spelar på den nivå som behövs men vi måste (resultatet till trots) förbättra våra avslut till kommande matcher. Heder till Arbrå som kämpade väl på ett för dagen blött och kallt movallen. I helgen är det spelledigt, nästa match 20/6 borta mot Norränge.

Målskyttar: Seb Näslund X2
Linus Göransson X2
Robin Jonsson 1
Emil Wåhlström 1

Vinst igen

Vinst hemma mot Bollnäs U idag med 2-1 (1-1) 
Vi gör en ganska svag första halvlek i hettan, men spelar upp oss i andra, och borde ha gjort några fler mål. Men 3 poäng är det viktigaste idag. Bra match av Martin i mål idag, som ersättare till avstängde Brysh. 
Målskyttar Seb Näslund och Johannes Haglund.

Första förlusten

Långhed tar ledningen i 10 min, Föne jobbar vidare i första halvlek å vaskar fram ett par halvchanser. I sista minuterna åker målvakten Albin på rött. I andra halvlek tar de 10 min, så gör Linus 1-1. Linus spelar fram Ulf lite senare, men domaren blåser offside. Långhed får en frispark, som dom sätter otagbart för målvakten å slute av matchen får även Ulf sitt andra gula å rött utvisning.

Långhed-Föne 2-1 Mål: Linus Göransson

Derby seger

Ett fotbolls derby mot Tallåsens IF på föne dagen, kan ju bara bli på ett sätt.En tuff å händelserik match å så klart att vi vinner i 89 min mä ett fantastisk mål av Ulf Norberg.Nu har Föne slagit både Ljusdal å Tallåsen i serien, har aldrig hänt förut å de måste svida att Föne är bättre.

Föne-Tallåsen 2-1 Mål: Robin Jonsson Ulf Nordberg

Andra raka segern

Vinst i Bollnäs mä 6-0, andra raka å inga insläppta mål. Vi gör de vi behöver å inge mer, en mycket stabil match å många chanser har vi.

Målskyttar: Sebastian 2 Alfred 2 Daniel Axel varit mål.

Seger mot Ljusdals IF

Föne IK avgör matchen på 16 min, 1-0 Alfred 5 min 2-0 Ulf 7 min 3-0 Alfred i 16 min. I 44 min åker Johannes på gult, men Föne håller 3-0 i första halvlek. Föne jobbar vidar å håller emot och spelar bra, till slut kommer de en straff i 88 min å Johannes sätter den oCh Föne vinner till slut mä 4-0